Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten 勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (Interior Design & Build)

Skills: interior design

客戶: #勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一)
Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Interior Design / Build / Engineering

設計和裝修的第一階段,目的是希望在香港生活的兒童能夠在優美的學習環境中成長和學習,這幼兒園希望通過繪本圖書和遊戲的概念激發孩子們在故事過程中的學習。

勵志會陳鄭潔雲幼稚園位於香港柴灣地下翠灣村翠壽樓,設計強調色彩和空間的協調,設計並著重於教學廚房和大廳以及接待人員工作區。概念來自幻覺空間。在某些角落,可以找到一些幻覺交錯的元素,例如一些小的平面門及樓梯,並且天花上看到一些圖形化的白雲和彎曲的風,尤其在門口的規劃寬敞的等候區。透過門外的玻璃門看入室內,會在前台看到半圓形的接待區似乎有很多空間,此外為了配合學校的教育理念,顏色的使用也是選擇明亮對比色系,帶孩子到獨一無二的地方投入校園生活。

In the first stage of design and renovation, the site area is 1730 square feet; the purpose is to hope that children living in Hong Kong can grow and learn in a beautiful learning environment.

This kindergarten hopes to inspire children to learn in the story process through the concept of picture books and games. Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten is located at Tsui Wan Estate, Chai Wan, Hong Kong. The design emphasises the coordination of colour and space, and design focuses on the teaching kitchen and hall as well as the work area of ​​the reception staff.
This concept comes from illusion space. In some corners will find some interlaced elements, such as some small doors and stairs, and some graphical clouds and curved winds these can find on the ceiling. Especially the spacious waiting area planned at the door. Looking at the interior from the outside of the glass door, that will find semicircular reception area at the front desk seems to have a lot of space. Besides, in order to comply with the school’s educational philosophy, the use of colours also includes choosing a sharp contrast colour and taking your child to a unique place to engage in campus life.
This concept comes from the illusion space. In somewhere corners, will find some interlaced elements, such as some small doors and stairs, as well as some graphic clouds and curved winds that can see on the ceiling. In research, it found that these abstract elements interact to give children fantasy and stimulate their brain creativity. Usually, the accommodation space in Hong Kong is not large, so the designer reserved the lobby space (main picture) to give the child a spacious impression, hoping to bring a warm feeling to the child. Especially the spacious waiting area planned at the entrance. Looking inside from the outside of the glass door, you will find that the semicircular reception area at the front desk seems to have a lot of space.
In the first stage of design and renovation, the site area is 1730 square feet; the purpose is to hope that children living in Hong Kong can grow and learn in a beautiful learning environment. As a kindergarten in public housing in Hong Kong, we hope to have a mission to bring good education to the next generation. Average, the students, usually have children from the middle and lower classes of society. So this kindergarten hopes to inspire children to learn in the story process through the concept of picture books and games. The design emphasises the coordination of colour and space, and design focuses on the teaching kitchen and hall as well as the work area of ​​the reception staff. The designer hopes to cooperate with the teaching guidance of the kindergarten to design abstract interior space with fairy tales. For children to live and learn in this space, some elements will constantly stimulate their imagination and inspiration.
The design is base on materials and forms aimed at simplicity and safety. All furniture materials also laminated with the best E0 plywood, and there must be no harmful substances that can cause injury to the user. All design round corner mainly, dso there are no right angle insecurities. The air must have good quality and fluidity. Therefore, during construction, we use hazardous compounds that do not contain formaldehyde. As a result, no harmful odour released after completion. The furniture finishing also uses materials with antibacterial technology to make children healthier. The floor is produced by medical-grade non-textured plastic roll material, which is easy to clean and will not harm children when participating in activities. The floor is produced by medical-grade non-textured plastic roll material, which is easy to clean and will not harm children when participating in activities. Beside, diatomaceous earth used for walls, which is a natural material that can help clean up the air and damp proof.
Kindergartens need to consider the order of school, attend class and to finish the class. The situation must have a balanced layout. Therefore, the primary and second picture shows a spacious space for students and their parents to interact together with teachers. Here, students and parents can communicate with kindergarten teachers and provide diversified functional areas. There are 80 pairs of children’s shoe cabinets in the spacious corridor. Before entering the school, pupils need to put on clean shoes to enhance hygiene. The left side of the main picture has the same concept. There are adult shoe covers under the seats for the convenience of visitors.

Kindergartens need to consider the order of school, attend class and to finish the class. The situation must have a balanced layout. Therefore, the primary and second picture shows a spacious space for students and their parents to interact together with teachers. Here, students and parents can communicate with kindergarten teachers and provide diversified functional areas. There are 80 pairs of children’s shoe cabinets in the spacious corridor. Before entering the school, pupils need to put on clean shoes to enhance hygiene. The left side of the main picture has the same concept. There are adult shoe covers under the seats for the convenience of visitors.

Figures 3 and 4 are multifunctional kitchens. Here provides another atmosphere for children. A cooking school is being created there, where learners can experience the cooking process, the entire space design layout on the focus of the semicircular kitchen countertop. The lighting arrangement also has the effect of focusing on the lecturer. This effect hopes that children will focus on the lecturer. Besides, opposite the kitchen is a small picture book library where children can tell stories and read storybooks.

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Lobby interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Lobby interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Corridor interior design

Corridor interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Corridor interior design

Multi-purpose kitchen interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Multi-purpose kitchen interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Multi-purpose kitchen interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan KindergartenMulti-purpose kitchen interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Girl washroom interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Girl washroom interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Boy washroom interior design

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Boy washroom interior design

 

勵志會陳鄭潔雲幼稚園 (階段一) Endeavourers Chan Cheng Kit Wan Kindergarten

Floorplan